Registrovani korisnici imaju mnoge benefite | Registruj se.
0 glasova
224 pregleda
u Softver korisnik
Sigurnostna kopija - back-up zauzima cca. 35GB, dok slika sistema 80GB

2 Odgovora

0 glasova
korisnik Rang II
izmenio korisnik

Слика система је тачна копија диска. Подразумевано, системска слика садржи потребно за покретање оперативног система. Такође укључује Виндовс и поставке система, програме и датотеке. Можете да користите слику система да бисте вратили садржај рачунара ако ваш хард диск или рачунар икада престане да ради. Када вратите на рачунар слику система, то је потпуна обнова - не можете да изаберете појединачне ставке које желите да вратите, а све тренутне програме, поставке система и датотеке замењују се садржајем слике система.

Израда резервне копије датотека помоћу програма Windows Backup, омогућава да по потреби можете вратити појединачне датотеке и фасцикле. Када подесите Windows Backup, можете да дозволите Виндовс-у да изабере за шта ће направити резервну копију, што може укључивати слику система, или можете да изаберете ставке које желите да вратите и да ли желите да вратите и слику система.

Потпуна резервна копија је полазна тачка за све остале сигурносне копије и садржи све податке у фасциклама које су одабране за израду сигурносне копије. Будући да потпуна резервна копија чува све датотеке и фасцикле, честе потпуне сигурносне копије резултирају бржим и једноставнијим операцијама обнављања. Запамтите да када одаберете друге типове сигурносних копија, враћања могу трајати дуже.

Израда потпуних резервних копија (Full backups), ако имате времена да их правите, нуде најбоље решење за заштиту података. У ствари, једна резервна копија може да омогући потпуно враћање свих датотека из резервне копије.

korisnik Rang II
izmenio korisnik
Овај коментар је у вези са одговором испод.
Још има и Mini XP ако треба да се неке датотеке пребаце негде другде, на УСБ или другу партицију.
0 glasova
korisnik Rang II

Лично користим Hiren`s BootCD, верзије 9 до 12 и Northon Ghost за бекап системске партиције. У верзији 15.2 нема Northon Ghost-а али има нпр. AOMEI Backupper или других које нисам користио.
Када је све у реду са рачунаром и инсталирано све што треба, Northon Ghost користим да направи "слику" система, која се може сачувати на другој партицији или нарезати на ДВД. Шта да се деси са системом, није потребно инсталирати све од почетка, већ се уз помоћ Hiren`s BootCD-а врати све. Израда бекапа траје до сат времена, зависи од величине партиције и од компресије. Што већа компресија, спорије је. Враћање траје двадесетак минута. Чак и приликом прављења пише: Партиција у слику (Partition to Image) па се да назив и сачува где хоћеш. Приликом враћања пише: слика на партицију (Image to partition).
Има више типа компресије па од тога зависи колико ће простора заузети. Може делити датотеке на величину ДВД-а, ако је потребно нарезати их неколико.

Системски никад нисам правио бекап. Све датотеке и остало чувам на другој партицији. Може се и системски My documents, па својства (Properties), променити да буде на другој партицији, те је онда тако безбедније. Бар мислим да је.

Dobro došao/la! Ovde možeš postaviti pitanja, zatražiti predloge, savete... u vezi sa tehnologijom (hardver, softver, internet, telefoni...). Isto tako možeš odgovoriti na pitanja drugih korisnika. Pogledaj kako koristiti sajt. Uživaj! :)

Slična pitanja

0 glasova
4 odgovora 338 pregleda
pitao/la 12. Feb u Softver korisnik Виктор
0 glasova
2 odgovora 91 pregleda
pitao/la 7. Jan u Internet korisnik GBole
0 glasova
2 odgovora 189 pregleda
pitao/la 27, Dec, 2018 u Softver korisnik anonimni
...