Registrovani korisnici imaju mnoge benefite | Registruj se.
0 glasova
345 pregleda
u Softver korisnik
Који је по вама бољи и лакши систем за коришћење? Ја лично користим већ дуже време 10-ку и одлична ствар је што сама налази драјвере, има дарк мод и доста је лепша, док са друге стране нотификације(често непотребне), метро апликације(досадне), дефендер(досадан), "он драјв"(стално виси у експлореру) , котрол панел(доста теже ући), "лок скрин"(досадан), чак је некад компликовано и "дифолт апликације" променити. Слажем се да све то може да се искључи и обрише,али седмица је некако минимална, много мање корака је потребно за неке од наведених ствари (кортана ради посао) и долази са мање непотребних апликација.
Да ли још има фанова седмице (можда чак и корисника) и које су ваше предности и мане ових система?

4 Odgovora

+1 glas
korisnik
Windows 10 definitivno!
korisnik
Desetka dobijena besplatno!
+1 glas
korisnik
Ja sedmicu ne menjam, do zadnjeg njenog daha.
0 glasova
korisnik
Које су по вама те предности и мане које вас задржавају о одвраћају од 10-ке и 7-це!?

Шта је толико добро и лоше на 10ки, а шта на 7ци?

Иначе у Србији, по оној статистици са овог сајта, у последњих пар месеци (не значано)10ка опада, а  седмица се враћа у живот! То наравно ништа не значи, али ипак изненађујуће!
0 glasova
korisnik Rang II
izmenio korisnik

Као корисник који користи на послу и 7 и 10, још увек предност дајем седмици.

,,Конкретнија" је. Прегледнија. Има више драјвера за штампаче или скенере који се још увек користе. Подешавање више штампача на 10-ки је комликованије, Већину додатних опција за подешавања има али је теже доћи до њих. Некако су скривена. Чини ми се да је нпр. аутоматско ажурирање система немогуће искључити, нити одредити шта се хоће ажурирати, а након ажурирања се рестартује (најчешће) кад хоће, а подешено је другачије.

На 10-ки има превише програмчића који долазе уз систем (игре, скајп, офис...) и сметају. Превише ствари је повезано, непознато зашто. Нпр. чим се укључи, појављују се поруке из календара, старт мени је пренатрпан (што се може средити, наравно али захтева мало виши ниво знања), IE 11 има али је ,,сакривен" а потребан је за оне који раде са квалификованим ел. сертификатима. По мом укусу, превише подсећа на виндовс 1о за мобилне, те ми се чини да на 10-ки од приватности нема ни п. Уз пуно сређивања и подешавања може се пријатно користити. Чини ми се да је превише преподешен за коришћење једне, системске партиције.

Поједини скупи програми неће на 10-ки, нпр. Corel. :Чини ми се да Офис 365 који иде уз 10-ку инсталацију је временски ограниченим трајањем или се плаћа. Нисам га ни покренуо до краја, јер одмах пита да ли смо претплаћени на њега.

7-ица је проверено добра, лакша за фина штеловања а мени је пријатнија за око. Има више драјвера за прикључене уређаје, нарочито старије (на званичним страницама произвођача уређаја).

Или је само у питању навика? Ко почиње са 10-ком, мислим да неће имати проблема јер не зна шта се све могло подешавати на седмици.

Dobro došao/la! Ovde možeš postaviti pitanja, zatražiti predloge, savete... u vezi sa tehnologijom (hardver, softver, internet, telefoni...). Isto tako možeš odgovoriti na pitanja drugih korisnika. Pogledaj kako koristiti sajt. Uživaj! :)

Slična pitanja

0 glasova
0 odgovora 66 pregleda
0 glasova
2 odgovora 234 pregleda
0 glasova
0 odgovora 123 pregleda
0 glasova
2 odgovora 97 pregleda
pitao/la 7. Jan u Internet korisnik GBole
0 glasova
1 odgovor 107 pregleda
pitao/la 21. Jul u Softver korisnik Filip Rang I
...