Registrovani korisnici imaju mnoge benefite | Registruj se.
0 glasova
102 pregleda
u Softver korisnik
Možda nisam baš najbolje formulisao pitanje ali ću odmah objasniti šta sam mislio. Ruter firme u kojoj radim ima javnu statičku ip adresu(dobijenu od internet provajdera, svakako), naša baza podataka na serveru kod hosting provajdera je podešena da očekuje prilaz preko samo te jedne statičke ip adrese, što znači da ja mogu da pristupim serveru samo ako sam u firmi. Moje pitanje je, da li mogu nekako pristupiti od kuće, da nešto uradim sa ruterom, ili bilo šta kako bih prisao bazi podataka na serveru. Hvala na odgovorima!

2 Odgovora

0 glasova
korisnik Rang II
Ne znam baš, možda da se doda Vaša kućna IP adresa?
korisnik
Ne znam da li sam dobro shvatio. Mislite na ruter u firmi? Da se tamo doda IP adresa mog kucnog rutera?
korisnik Rang II
Ne na ruter u firmi, nego na serveru da se omogući pristup IP adresi vašeg kućnog rutera.
korisnik
Morao sam da proverim da li je to izvodljivo, ali na zalost nije. Nas hosting provajder dozvoljava pristup bazi na serveru sa samo jedne javne staticke IP adrese, tj vlasniku domena. Sa druge strane i da je to moguce moj kucni modem/ruter bi morao da ima takodje javnu staticku ip adresu. Tvoje pitanje je sasvim logicno i jedino moguce resenje ali to nazalost to nije izvodljivo. Hvala na izdvojenom vremenu.
korisnik Rang II
Žao mi je zbog toga, ali tu smo da se pomažemo
0 glasova
korisnik
Poštovani,

možete predložiti nadležnima u firmi, ukoliko je to moguće, da vaš sistem administrator unutar firme postavi VPN Proxy Server (može biti postavljen kao virtualna mašina). To će vam omogućiti da se povežete sa svog kućnog PC-a u firmu i da "dobijete" na korištenje javnu IP adresu vaše firme zahvaljujući proxy serveru i samim time mogli bi bez problema povezati se na bazu podataka (koja ima u white listi samo IP adresu vaše firme). Također VPN vam omogućuje enkripciju mrežnog prometa od kućnog PC-a do firme (VPN Proxy Server-a), a od firme do hosting providera (gdje se nalazi baza) mrežni promet neće biti enkriptiran. Prijedlog za system administratora bi bio instalirati OpenVPN server u kombinaciji sa Squid Linux Proxy Serverom.

Pozdrav i svako dobro!
Dobro došao/la! Ovde možeš postaviti pitanja, zatražiti predloge, savete... u vezi sa tehnologijom (hardver, softver, internet, telefoni...). Isto tako možeš odgovoriti na pitanja drugih korisnika. Pogledaj kako koristiti sajt. Uživaj! :)

Slična pitanja

0 glasova
2 odgovora 102 pregleda
0 glasova
0 odgovora 251 pregleda
0 glasova
1 odgovor 205 pregleda
pitao/la 4, Jul, 2019 u Hardver korisnik Filip
0 glasova
1 odgovor 322 pregleda
0 glasova
4 odgovora 367 pregleda
...